Home Wie ben ik? Portfolio Contact
Over mij

Ik ben Saskia Zeldenrust. Al van sinds ik heel jong was, knutselde, tekende en schilderde ik graag. Tijdens mijn middelbare school hield ik me graag bezig met vakken als drama, beeldende vorming en tekenen en werd mij steeds duidelijker dat ik hier meer mee wilde doen.

Na het behalen van mijn diploma van de middelbare school koos ik voor een studie 'Beeldende Creatieve Therapie'. Een therapie vorm waarbij gebruik gemaakt wordt van allerlei uiteenlopende beeldende materialen. Het wordt een non-verbale therapie genoemd, hoewel het niet zo is dat er niet gesproken wordt, maar meer dat de nadruk ergens anders ligt (ervaren, handelen, doen). Dit is een therapie vorm die vaak ingezet wordt met kinderen omdat zij dan (nog) niet kunnen vertellen wat ze hebben meegemaakt of wat hen dwars zit. Ook bij volwassenen wordt deze therapie vorm ingezet. Zij zijn niet zelden gericht op het verbaliseren van hun problemen maar hebben soms onvoldoende inzicht in hun emoties of handelen. Hierbij wordt het omgaan met mensen gecombineerd met het beeldend bezig zijn, twee van mijn favoriete onderwerpen.

Tijdens mijn opleiding heb ik uiteraard veel nieuwe technieken en materialen leren kennen. Ik heb een eigen beeldend proces doorgemaakt en hier heel veel van geleerd. Een deel van dit werk is ook terug te vinden op deze site.

Inmiddels heb ik een aantal jaren mijn eigen goed lopende praktijk als beeldend therapeute en werkte ik daarnaast een paar uur voor een instelling binnen de psychiatrie. Daar ben ik nu mee gestopt om me meer op mijn praktijk en het zelf beeldend werken te kunnen richten. Bij vlagen maak ik meer en minder maar ik zal er altijd op terug blijven vallen omdat ik er zelf zo van geniet.

Door de jaren heen heb ik van alles gemaakt, maar vooral het schilderen met acryl verf is favoriet. Hierbij is het onderwerp vrijwel altijd gelijk, namelijk mensen (meestal vrouwen). Ook hierin komen dus de mensen en het beeldend bezig zijn terug.

Af en toe exposeer ik in bar, restaurant, club of in een winkel. Mijn werk hangt ook op verschillende plekken 'te leen'. Ik werk in opdracht en maak eigen werk. Hoe vrijer hoe leuker, maar het is ook zeker uitdagend op verzoek eens te werken met een bepaalde kleur of onderwerp.

Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met mij op.